Tips tegen haaruitval

haaruitval_vrouwen

Met de seizoenswisseling kan het voorkomen dat je meer haar verliest.
Don’t worry! Je wordt echt niet kaal.

Ben jij al extra haren in je borstel tegengekomen? Of lag je doucheputje na het douchen wel erg vol met haren? Maak je geen zorgen! Het ligt niet aan jou, maar aan de cyclus van je haren.

Lees hier snel verder hoe je haaruitval tegen kunt gaan

Mijn kapper postte onlangs een interessant artikel over het tegen gaan van haaruitval. Deze informatie deel ik graag met jullie. Ik hoop dat jullie wat aan de informatie en tips hebben. Op zoek naar een goede kapper in regio Noordwijk? Neem is een kijkje op: http://www.deggerkappers.nl/

De Theorie

De Levenscyclus van een haar duurt tussen de 2 en 6 jaar, waarvan ons haar voor 90% van de tijd groeit en de resterende 10% van de tijd rust voordat het uitvalt. Elke haar heeft een afzonderlijke levensfase. Gelukkig maar, want als dit van al je haren synchroon zou lopen, dan zou het betekenen dat je een periode helemaal kaal bent. NOOOOOOO!!! Het kan 2 tot 6 maanden duren voordat de haar je hoofd verlaat. Nadat de haar is uitgevallen heeft het haarzakje ongeveer 3 maanden rust, waarna het haarproces weer opnieuw begint en je prachtige haardos wordt aangevuld! 🙂

Tips

  1. Eet gezond
   Je haar bestaat uit keratine, wat weer uit cysteïne bestaat. Cysteïne is een eiwit dat zwavel nodig heeft. Zwavel zit onder andere in mosterd, kool, asperges, knoflook, uien, spinazie en avocado. Andere eiwitrijke producten zoals vlees, vis, noten of eieren, zijn ook van belang voor mooi en sterk haar.
  2. Niet roken
   Roken is slecht voor je doorbloeding. Een glaasje alcohol op z’n tijd daarentegen stimuleert de doorbloeding juist en is daarom goed voor je haar. Ga nu niet hele liters alcohol drinken, dat is juist niet goed! Maar roken kun je echt beter niet doen voor je haar. Het gaat er ook nog eens van stinken.
  3.  Zorg voor een goede doorbloeding
   Een goede doorbloeding zorgt ervoor dat je minder haar verliest en dat je een gezonde, glanzende haardos hebt. Maar hoe doe je dit? Simpel, een zachte hoofdmassage, bijvoorbeeld onder de douche als je je haren wast, of een bezoekje aan de sauna zorgen voor een goede doorbloeding.
  4. Verminder stress
   Als je veel stress hebt produceert je lichaam meer adrenaline en dat veroorzaakt een slechte doorbloeding. Ook komt er dan meer melkzuur in de talg terecht. Melkzuur kan de haarwortels beschadigen, waardoor haren kunnen afsterven. Dus: op tijd je bed in, ontspannen en af en toe eens tijd voor jezelf vrijmaken!

Het is dus heel normaal om haren te verliezen (per dag wel 50-80 haren) en bij seizoenswisselingen kan dit zelfs wat meer zijn. Don’t Worry! De tips zullen je helpen om haaruitval tegen te gaan, maar haaruitval hoort bij een gezonde haarcyclus.
Is er iemand die nog andere goede tips heeft?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s